skip to Main Content
06- 523 60 231 Proefles

Meet Our Team
IKMF

De IKMF ,of International Krav Maga Federation, is in 1996 door vijf leerlingen van Imi Lichtenfeld opgericht om het zelfverdedigingssysteem Krav Maga wereldwijd bekend te maken. Omdat de vraag naar Krav Maga onder burgers steeds groter werd, moest er een aparte vorm van Krav Maga bedacht worden. Inmiddels heeft de IKMF specialisaties in Civiele kant, Law Enforcement, VIP protection, Sea en Air marshals, Kids Krav Maga, Women Krav Maga etc. Het is de grootste Krav Maga-organisatie ter wereld en is gevestigd in Israël. De voorzitter is Avi Moyal. In 2011 is Bo van Velzen door de Nederlandse instructeurs aangesteld als Country Director van IKMF Nederland.

In haar 20 jarig bestaan heeft de IKMF meer dan een miljoen mensen weerbaar gemaakt en als gevolg daarvan levens gered van hen die middels preventief of fysiek daadkrachtig handelen erger wisten te voorkomen.

Elke organisatie roept dat zij de grootste en de beste zijn, maar hoe bepaal je dat? IKMF is als enige krav maga organisatie die officieël partner is van de Israelische overheid en is verantwoordelijk voor trainingen van alle elite eenheden van politie, veiligheidsdiensten en defensie. Niet af en toe een seminar waarmee organisaties opscheppen maar structureel in contracten met de overheid, ook in het buitenland. Dit maakt wat de IKMF onderscheidt van alle anderen en waardoor u weet met de enige echte organisatie te maken te hebben. Overheids instanties kunnen dit via de Ambassade bevestigd krijgen. IKMF heeft de laatste jaren een enorme voorsprong genomen op andere organisaties door zich te richten op realisme en kwaliteit middels het aantrekken van specialisten uit de overheid, daar waar andere organisaties zich richten op groei in de burger sector met zoveel mogelijk inkomsten volgens het Basic fit principe. 

Kortom: u weet dus dat u kwaliteit mag verwachten als u gaat trainen bij een IKMF-sportschool!

Graden en examens
Gradaties

Krav Maga kent geen gekleurde banden maar gradaties. Deze worden onderverdeeld in 4 hoofdcategorieën; Practitioner, Graduate, Expert en Master. Elk van de categorieën, vaak afgekort tot hun initialen, heeft 5 rangen.

Examens

De examens voor de graden P1, P3, P5 worden door je eigen instructeur afgenomen op de school waar je traint. De examens P2, P4 en de G-levels worden op een centrale lokatie in het land afgenomen. Dit examen staat vaak onder leiding van een lid van het Global Instructor Team uit Israël. Je wordt dus niet door je eigen instructeur geëxamineerd. Dit doen we om ervoor te zorgen dat we overal hetzelfde krav maga blijven geven. Eventuele verschillen worden zo in een vroeg stadium ontdekt en kunnen worden gecorrigeerd. Je instructeur bepaalt wanneer je klaar bent om op examen te gaan. Na het behalen van je P1-graad krijg je een diploma, een zogeheten ‘level patch’ voor op je broek en wordt je IKMF-paspoort afgetekend en doorgemeld aan de IKMF. De een traint een uurtje in de week en de ander meerdere uren per week. De tijd tussen de examens is een minimale tijd. Train je een uurtje per week dan geldt een langere trainingstijd voor je level. Reken minimaal 35 lessen eer je je instructeur benadert voor een P1 test en 65 lessen voor elk opvolgend level.

In maanden betekent dit dat er tussen start en P1, 3 a 4 maanden minimaal zit. Vanaf P1 t/m P5 er 5 a 6 maanden minimaal zitten bij 2x per week trainen. Vanaf P5 t/m G4 geldt een minimale tijd van 9 maanden bij 2x per week trainen. Naar G5 en Expert 1 geldt een minimale tijd van 1 jaar. ( sinds dec 2015 )

IT IS NOT THE PAINT THAT MAKES THE WARRIOR (oud indiaans gezegde) ofwel het is niet de level patch die je redt op straat, maar voldoende krav maga training.

TEAM IKMF
Back To Top