skip to Main Content
06- 523 60 231 Proefles

"There's only one rule in Krav Maga. There are no rules"
Wat is Krav Maga?

Krav Maga, letterlijk vertaald ‘contact gevecht’, is het officiële zelfverdedigingssysteem van de Israeli Defense Force. De grondlegger, Imi Lichtenfeld, heeft Krav Maga ontwikkeld om de leden van de Joodse gemeenschap in Bratislava te trainen om zich te verzetten tegen de bezetting door de Duitsers in de Tweede Wereldoorlog. Het moest een systeem zijn wat snel, simpel en effectief is. In het begin bestond het systeem alleen uit losse technieken gebaseerd op boksen, worstelen, karate en jiujitsu. Later is het tot een geïntegreerd systeem gemaakt. Krav Maga staat wereldwijd bekend als het meest realistische zelfverdedigingssysteem dat er is. Dit blijkt uit het feit dat het in meer dan 60 landen het officiële systeem voor justitie en defensie is.

Krav Maga is ontwikkeld voor op straat. Er is geen scheidsrechter die ingrijpt, er zijn geen regels die zeggen ‘dat mag niet, dat is gevaarlijk’. De enige regels waar we aan gebonden zijn, zijn uiteraard de regels van de wet en de bijbehorende proportionaliteit.

Krav Maga is geen ‘mooi’ systeem. We kennen geen sierlijke bewegingen, geen aparte stijlvormen, geen overbodige bewegingen. Het is een no-nonsense systeem, waarbij alleen de effectiviteit telt. De technieken borduren voort op natuurlijke reacties en reflexen. Dit maakt dat je er in relatief korte tijd goed in kunt worden. We leren je technieken aan, zowel verbaal als fysiek, waarmee je kunt zorgen dat bepaalde situaties niet escaleren. Maar ook technieken om je te kunnen weren tegen aanvallen met messen, stokken, vuurwapens en meerdere aanvallers. Doordat het een jong systeem is (de meeste vechtsporten dateren van erg lang geleden), zijn de technieken ontwikkeld zodat je goed leert omgaan met de hedendaagse agressie en de ‘escalatieladder’ van de huidige maatschappij.

Back To Top